Eklerki z kremem toffi, Przepisy kulinarne!
[ Pobierz całość w formacie PDF ]Eklerki z kremem toffi
Tego potrzebujesz:
·                     8 dag masła
·                     200 ml wody
·                     szklanka mąki
·                     szczypta soli
·                     5 jajek
Na krem:
·                     szklanka mleka
·                     opakowanie budyniu śmietankowego
·                     10 dag masła
·                     puszka gotowej masy kajmakowej - 400 g
Sposób przygotowania1. WodÄ™ zagotuj z masÅ‚em i solÄ….Â
2. Wsyp mąkę, wymieszaj.
3. Mieszając, gotuj na małym ogniu, aż ciasto będzie gładkie i zacznie odstawać od ścianek naczynia.
4. Zestaw z ognia, przestudź.
5. Do masy wbijaj kolejno po jajku i ucieraj, aż wszystko się połączy.
6. BlachÄ™ wyłóż pergaminem. WyciÅ›nij na niÄ… 12 podÅ‚użnych ciastek.Â
7. Piecz 15 min w temp. 200 st. C, a potem 10-15 min w temp. 180 st. C.
8. Wystudź, każde ciastko przekrój wzdłuż na pół.
9. Na mleku ugotuj budyÅ„.Â
10. Wystudź, utrzyj z masłem, a potem z kajmakiem, schłodź.
11. Kremem napeÅ‚nij szpryckÄ™, nadziej eklerki.Â
12. Posyp cukrem pudrem.
Tematy
- Strona startowa
- Ekspresowa zupa serowa z oscypka, Przepisy do wideoprzepisów P.B
- Egzotyczna sałatka ryżowa, Przepisy
- Ekspresowe ciasto ananasowo, Przepisy
- Eliksiry Młodości, Przepisy
- Eklerki, Deser
- Eklerki, eklerki
- Ekspresowe ciasto bez pieczenia, Przepisy kulinarne
- Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Porgy & Bess (1957), Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Porgy & Bess (1957)
- Eichelberger Wojciech - Kobieta bez winy i wstydu, E-booki
- Ellen James - Święta w domu, ◬ Harlequin Romance
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- immortaliser.htw.pl