Eklerki z kremem toffi, Przepisy kulinarne!

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Eklerki z kremem toffi

Tego potrzebujesz:

·                      8 dag masła

·                      200 ml wody

·                      szklanka mąki

·                      szczypta soli

·                      5 jajek

Na krem:

·                      szklanka mleka

·                      opakowanie budyniu śmietankowego

·                      10 dag masła

·                      puszka gotowej masy kajmakowej - 400 g

Sposób przygotowania

1. Wodę zagotuj z masłem i solą. 
2. Wsyp mąkę, wymieszaj.
3. Mieszając, gotuj na małym ogniu, aż ciasto będzie gładkie i zacznie odstawać od ścianek naczynia.
4. Zestaw z ognia, przestudź.
5. Do masy wbijaj kolejno po jajku i ucieraj, aż wszystko się połączy.
6. Blachę wyłóż pergaminem. Wyciśnij na nią 12 podłużnych ciastek. 
7. Piecz 15 min w temp. 200 st. C, a potem 10-15 min w temp. 180 st. C.
8. Wystudź, każde ciastko przekrój wzdłuż na pół.
9. Na mleku ugotuj budyń. 
10. Wystudź, utrzyj z masłem, a potem z kajmakiem, schłodź.
11. Kremem napełnij szpryckę, nadziej eklerki. 
12. Posyp cukrem pudrem.

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • dietanamase.keep.pl